Orzotto için Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet ince doğranmış arpacık doğan
- 3 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı koşer tuzu
- 1 paket orzo pirinci
- 5 bardak su
- Taze karabiber
- 175 gr ince dilimlenmiş bezelye
- 1/2 fincan dondurulmuş bezelye
- 2 adet haşlanmış kuşkonmaz (isteğe göre)
- 30 gr rendelenmiş parmesan peyniri
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 fincan pesto sos
Orzotto Nasıl Yapılır?
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve ısıtın. İçine doğranmış arpacık soğan ekleyerek 3-4 dakika karıştırın.
- Üzerine sarımsak ve tuzu ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Ardından orzo pirincini ekleyin ve altın rengine dönene kadar karıştırın.
- Üzerine şarap sirkesi ve tuz ilave edin. Karabiber ile tatlandırın. 2 dakika pişirin.
- Orzo pirincinin üzerine 5 bardak su ekleyin ve pişirin. Pişirme esnasında sık sık karıştırın. Yaklaşık 15 dakika pişirmeye devam edin.
- İnce dilimlenmiş bezelye ve dondurulmuş bezelyeyi yumuşayana kadar başka bir tencerede pişirin.
- Orzo pirinci piştiğinde, içine parmesan peyniri, tereyağı ve limon suyunu ekleyerek eriyene kadar karıştırın.
- Pişirdiğiniz bezelye ve kuşkonmazları üzerine ekleyin. Orzottoyu servis kaselerine aktarın. Üzerine pesto sos ilave ederek servis edin. Afiyet olsun.